top of page
Nagel_v2-logo.png

Den beste norske ungdomsserien på lenge. Nagel er en unik tegneserie som bobler over av gode ideer og fortellerglede. Lilleeng har funnet en nær perfekt kombinasjon av spenning, action, skrekk, humor og samfunnskritikk som overrasker og underholder. Dette er en ungdomsserie som tar publikummet sitt på alvor. Det vil si at den ikke forsøker å behandle leserne som små voksne (eller veldig store barn) men våger å være like utfordrende som underholdende og uhøytidelig.

- empirix.no

Nagel er en tegneserie for ungdom som tilbyr både spenning og rom for fundering over miljø og politikk, gamle konflikter og frykt for det som er annerledes. Planter med uvante farger og sykelig lillaskjær, perspektivbruk og dynamikken mellom rutene er alt med på å understreke det ukjente, samtidig som figurene har fått tydelig karakterdesign og liv som gjør dem gjenkjennelige og lette å bli fortrolige med. Nagel står støtt som frittstående tegneserie, samtidig som Lilleeng skaper stor forventning til neste del av serien.

Fra nominasjonsteksten til Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur

Med Nagel har Lilleeng skapt et nytt univers på randen av undergangen, som er skremmende likt vårt eget. Et knippe tenåringer må kjempe mot skrømt og voksnes løgner for å beholde verden slik de kjenner den. Lilleeng viser her at han er en av landets desidert beste tegneserieskapere. Med sin pønkete tegnestil, sine kule, skarpe farger og sin dynamiske bildekomposisjon er Nagel en drivende høyaktuell ungdomstegneserie som også passer for alle voksne.

Fra nominasjonsteksten til Årets Tegneserie 2019

Sigbjørn Lilleeng er en serieskaper som stadig utfordrer seg selv, og han har med «Nagel» lagt lista høyt. Lilleeng har rett og slett skapt en herlig, original og fengende tegneserie som kan nå bredt ut. Rammeverket er godt løst med introsider og kapittelinndeling, karakterene er tydelige, handlingen settes raskt i gang og hekter leseren på. Fargepaletten er finstemt og lekker, og stilmessig har Lilleeng i streken klart å skape en egen stemme som lener seg både mot manga og klassisk science fiction. Tegneseriens tydelige spenningskurve drar leseren tett på historien, og gir en rik leseropplevelse som rommer både humor, skrekk, action, vennskap og samfunnskritikk.

Begrunnelse, Årets best tilrettelagte bok 2019

bottom of page