top of page

UNDERGROUND COMIX FOR KIDS


FNRZ nr 1: NAGEL er ute i butikkene nå! Dette er første del i en omfattende sci-fi-eventyrserie, og mitt mest ambisiøse verk noensinne. Jeg sakser like greit inn pressemeldingen fra Jippi forlag her:

Jippi forlag presenterer Nagel, den første boka i serien FNRZ. Sigbjørn Lilleeng er tilbake med en eksplosiv og actionfylt tegneserie for yngre lesere.

I en alternativ verden må de tre ungdommene Farah, Brage og Nagel overleve skole, mobbere, løgnaktige voksne og skumle monstre, samtidig som en lite kjent eller forstått forbannelse ulmer i bakgrunnen og truer hele verden. Når Nagel blir borte dagen etter en kraftig storm må Brage og Farah ut i den forbudte skogen Hel og lete etter ham. Nagel på sin side våkner i et totalt mørke. Monstrene menneskeheten kjempet mot for årtier siden er tilbake, og mye tyder på at myndighetene sitter på en god del hemmeligheter.

FNRZ er en serie som ikke lener seg på noe annet enn seg selv, samtidig som den tydelig anerkjenner de verkene og tegnerne som har inspirert den. I et marked som domineres av raske, glatte utgivelser, bringer Lilleeng her sin unike blanding av japansk og fransk-belgisk mainstream og amerikansk underground til arenaen. FNRZ er en moderne actionserie laget med teknikker fra den gamle skolen – med et personlig preg. Med en detaljert, spenstig strek og kompromissløs holdning serveres et fantastisk tegneserieunivers som våger å være både pompøst, dramatisk og tåpelig, samtidig som det tar både håndverket og leseren på ypperste alvor. Dette er tegneserien dagens ungdom fortjener å lese, en tegneserie som ikke skammer seg over å være en tegneserie. Vi kaller det “underground comix for kids”, men dette er lesning for alle.

Å få tak i tegneserier i den norske bokhandlerverdenen er dessverre ikke den letteste oppgaven for tida, men det skal være mulig å få bestilt den hos de fleste butikkene med respekt for seg selv. Ellers er det like greit å gå rett til kilden:

Utvalgt innlegg
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page